AFZWEMMEN 

Een week of 3 voor het afzwemmen, krijgt uw kind van de instructeur/trice een afzwemformulier met alle gegevens over het afzwemmen.

Uw kind zwemt af zodra de instructeur de eisen van het diploma heeft getest en uw kind een aantal lessen achter elkaar heeft aangetoond dat het de vaardigheden van het betreffende diploma "onder de knie" heeft. Daar gaat een aantal weken overheen.  Let erop dat uw kind geen lessen mist. De lessen volgen elkaar op. Een gemiste les is een schakel missen in de gang naar het diploma.

Een A diploma neemt ongeveer 1,5 jaar, met 1 les per week zwemmen. Dit zijn ongeveer 60 lessen (40 in een schooljaar). Soms met kosteloos extra lessen.
We doen ons best om kinderen zo snel mogelijk te laten vorderen en begrijpen ,dat er ouders zijn die "haast" hebben.  
Echter uw kind kan niet meer doen dan zijn/haar uiterste best en wij kunnen niet meer druk leggen, dan een kleuter kan hanteren. Wij  proberen een goede  balans te vinden tussen arbeid/plezier/rust in de les. Uw kind zal zich ook zonder instructeur aan de badrand, met zelfvertrouwen en  met voldoende weerbaarheid  veilig moeten kunnen voelen in een zwembad. 
 

Uw kind zal er, met het diploma op zak, in een groot zwembad,  'alleen' voor staan. daarom laten we de afzwemtrainingslessen ook groter en 'drukker' zijn.  Allemaal leermomenten. Leren herstellen van een klots water of een duw (onder water). Tijdens vrijzwemmen zal uw kind ook niet meer beschermd tussen een groep kindjes zwemmen, met instructeurs aan de zijlijn, die de juiste dingen zeggen, zodat uw kind weer rustig wordt. Wij bekijken en beoordelen ieder kind afzonderlijk. Met alle mogelijkheden en beperkingen van het kind. Daarbij staat onze beoordeling over veiligheid voorop. 

Wanneer er bijzonderheden te melden zijn, die invloed hebben op de voortgang van les of de vorderingen van uw kind, zullen we contact met u opnemen. We werken met vaste instructeurs zodat alle zwemniveaus en de vorderingen van de kinderen voor ons duidelijk zijn. Indien u een vraag heeft, kan deze via email gesteld worden en zullen wij spoedig reageren.  Globaal geven we aan: 1,5 jaar voor een A diploma. 

Wij verzoeken u om niet voor-, tijdens en na de les, de instructeurs aan te spreken over de vorderingen van uw kind. Zij mòeten alle aandacht volledig op de vorderingen en veiligheid van uw en andermans kinderen kunnen richten.