fotos quinty.bruce okt.2011 034

 

In onze zwemlessen werken we aan de balans tussen resultaat- en kindgericht zwemonderwijs.

Vanzelfsprekend met een positieve benadering.

We willen dat alle kinderen meedoen in de les, luisteren en aandacht hebben voor de instructeur. Net als op school. Er is een tijd van "werken" en van "spelen". 

Wie niet durft, helpen we. Wij willen uw kind zo snel mogelijk "veilig" krijgen in het water. Zo snel mogelijk zonder drijfmiddelen in diep water laten zwemmen, zonder paniek, met zelfvertrouwen. Het verschil tussen verdrinken en naar de kant komen.

  • De gang naar het A diploma duurt langer dan het zwemveilig zijn. De kinderen zijn binnen een jaar al in staat om zich veilig in het water te bewegen. Maar er is meer nodig dan alleen zelfredzaamheid. Ook borst- en rugcrawl, onder water en meer conditie (afstanden zwemmen) is nodig om het A diploma te behalen.  De eisen van het A diploma staat op ENVOZ.nl.
  • Ieder kind komt om te leren en ieder kind wordt op eigen niveau, met eigen mogelijkheden beoordeeld.
  • Wij werken met één les tegelijk. Eén groep in ons 23m bad. Zeer veel ruimte om te oefenen. Ook voor de lange banen, die zo belangrijk zijn om uw kind conditioneel sterker te maken.
  • Er wordt afgezwommen in het bad waar uw kind heeft leren zwemmen.

 Een 5 jarig kind met een gemiddelde motoriek, concentratie en geen "watervrees" heeft ongeveer 1,5 jaar nodig voor een A diploma wanneer het 1 les (3 kwartier) per week zwemt.

Wij starten onze zwemlessen in water van 1.4m diep. De kinderen worden tot ongeveer een jaar zwemles zowel in het water alsook vanaf de kant begeleid. Er is altijd instructie vanuit het water zodra kinderen dit nodig hebben.

Wanneer blijkt na een aantal lessen dat uw kind nog te jong/speels is of dat het bijv. moeilijk is voor uw kind om deel te nemen in een groeples, nemen we contact met u op om dit te bespreken. De groepslessen zijn bedoeld  dat alle kinderen deel kunnen nemen en begrijpen wat er verwacht wordt. De aandacht van de instructeur(s)  moet gelijk verdeeld worden over de kinderen. 

Mochten wij denken dat groepsles niet zo geschikt is, zullen we dit met u bespreken.