De zomervakantiesluiting, herfstvakantiesluiting en kerstvakantiesluiting (2024) vallen gelijk met de schoolvakantiesluiting.

Er is dan geen zwemles. Indien u vragen heeft, kunt u mailen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  . Over de laatste ontwikkelingen, nieuws of andere zaken, kunt u ook lezen op onze facebookpagina (Willem Franke Zwemonderwijs)

Particulier Zwemonderwijs W.H. Franke leidt kinderen op met diploma’s van ENVOZ (zie website ENVOZ.nl). Wij zijn nog steeds heel blij dat we deze stap genomen hebben. Envoz werkt met een zeer uitgebreide, moderne diplomalijn. Op hun site is heel veel informatie te vinden.  Wij zijn van mening dat het belangrijk is dat uw kind door enthousiaste, gediplomeerde en ervaren zweminstructeurs/trices wordt begeleid. Instructeurs die weten wie uw kind is, wat het (aan)kan en weten waar zij mee bezig zijn. Zwemles geven!!  Er zijn zwembaden die willen dat uw kind net zo prachtig zwemt, zoals in de boekjes staat. Dus zoals het kind dat in de wieg gelegd is voor zwemmen, u en ons kan laten zien. Dat is helaas niet voor ieder kind weggelegd. Er zijn kinderen die door hun lichaamsbouw, motoriek, fysieke of mentale beperking zeer goed in staat zijn om voor een A, B of C diploma te zwemmen. Niet één kind zwemt hetzelfde, schrijft hetzelfde, leert hetzelfde, gymt, schaatst of voetbalt hetzelfde. Maar ieder kind is heel goed in staat om de diploma's te halen. Net zoals ieder kind van groep 2 naar groep 3, 4, etc. gaat. Niet allemaal met een '10' maar soms ook met een 6,5 of een 7 of een 8. En daar is dan net zo hard voor gewerkt! ieder kind moet als individu beoordeeld worden. Iedereen doet mee en telt mee. Niet door de kleur van zijn of haar vlaggetje. Of je krijgt geen vlaggetje omdat het volgende groepje vol zit of je kunt niet drijven omdat je toevallig een wat ongunstiger lichaamsbouw hebt.

Kortom: Bij ons zal uw kind niet langer zwemmen dan nodig, niet langer kleurenblind zijn door een lintjes-regen maar verzekerd zijn van resultaat- en kindgericht zwemonderwijs en persoonlijke aandacht in de les. En het A diploma ontvangen wanneer het verdiend is. Een levenlang zwemveiligheid.

fair selection

Dit plaatje geeft precies aan,waar wij het verschil in willen maken: Uw kind telt mee met zijn of haar (zwem)kwaliteiten.

 

E

 

Bij kinderen van 5/6 jaar, die een A/B-diploma halen, geldt in de eerste plaats zwemVEILIGheid en valt de zwemVAARDIGheid na het behalen van het A/B diploma mede onder de verantwoording van de ouders. Een kind dat zwemVAARDIG afzwemt, zal een zwembad moeten blijven bezoeken om ook zwemVAARDIG te blijven. Het regelmatig bezoeken van een zwembad en het blijven oefenen, zorgt ervoor dat het kind de geleerde zwemslagen zal blijven beheersen.